Epiduroskopi Nedir?

Epiduroskopi; çok ince esnek fiber optik kamera destekli başlıklara sahip tedavi alanı epidural alan olan tüm omurgada kullanılabilen kuyruk sokumundaki doğal omurilik boşluğundan 0,5 cm’lik küçük minimal bir kesi sayesinde omurilik kanalına girilerek, anesteziye ihtiyaç duymadan bel, sırt ve boyun bölgesinde eski ve başarısız bel fıtığı ameliyatlarının kalıntıları ve çeşitli birçok omurilik deformasyonlarına bağlı omurilik kanalında oluşan yapışıklıklara ve sorunlara oldukça güvenli bir şekilde müdahale etmeyi sağlayan bir cihaz ve tedavi yöntemidir.

Epiduroskopi ile eskiden yapılmış başarısız bel fıtığı ameliyatı kalıntıları, bu kalıntılara bağlı bel, boyun ve sırt ağrıları hasta konforu açısından son derece cazip ağrısız, acısız ve kansız bir şekilde müdahale edip tedavi edilebilir.

Epiduroskopi güvenli cerrahi dışı bir cihaz ve etkin bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem sayesinde gerekirse omuriliğin istenilen bölgesine ilaç uygulamaları da yapılabilmesini sağlar.

Epiduroskopinin ağrı tedavisindeki kullanımı ise tüm omurgada kronik ağrı üretilmesine sebep olan omurilik kanal yapışıklıklarını gidererek hasta yaklaşık 15 – 20 dakika gibi kısa bir sürede bel, boyun ve sırt ağrılarından kurtulabilmeyi sağlar.

Epiduroskopi bel fıtığı ve boyun fıtığı için ameliyat olmuş fakat bel, sırt ve boyun ağrıları devam eden hastalara ameliyatsız bir şekilde ağrılarından kurtulmayı günlük hayatlarına kaldığı yerden devam edebilmeyi sağlayabilen yüz güldüren bir tedavidir.

Epiduroskopi Hangi Tedavilerde Kullanılır?

Epiduroskopinin hedef hasta grubu başarısız geçmiş bel ve boyun fıtığı ameliyatlı kronik bel ağrıları çeken hastalardır.
Omurilik kanalında yapışıklık bulunan hastalar için oldukça caziptir.
Cerrahi seviyede olmayan yeni oluşmuş bel ve boyun fıtıkları olan hastalarda radyofrekans ile birlikte de epiduroskopi tedavisi yapılabilir.
Epiduroskopi ile tedavi edilen ağrılar şu şekildedir.

  • Eski bel fıtığı kalıntılarına bağlı bel ağrıları
  • Omurilik yapışıklıklarına bağlı sırt ağrıları
  • Eski bel fıtığı kalıntılarına bağlı boyun ağrıları

Epiduroskopi ile Ağrı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Epiduroskopi tedavisi MR, ortopedi ve ya beyin sinir cerrahisi uzmanı tarafından yapılan muayene sonucu epiduroskopi için uygun hasta grubunda iseniz tercih edilmelidir.

Epiduroskopi ile hastalar bel, sırt ve boyun ağrılarından işlem sırasında kurtulabilirler.

Tedavi kuyruk sokumunda omurilik kanal boşluğu üzerine yapılan 0,5 cm lik cilt kesisi ile epiduroskopi cihazı ile omurilik kanalına görüntüleme eşliğinde girilerek önceden tespit edilmiş omurilik kanalındaki yapışıklıkları kanal boyunca açarak ilerleyip tüm yapışıklıklar açıldıktan sonra bitirilir.

Epiduroskopi ile Ağrı Tedavisi Süreci

Epiduroskopi tedavisi ortalama 15 – 20 dakikada tamamlanır ve günlük hayatınıza ağrılarınızdan kurtulmuş olarak aynen devam edebilmenizi sağlar.
Epiduroskopi sonrası dinlenme ve hastayı gözetim altında tutmak gerekmez ev ya da yatak istirahatine ihtiyaç duyulmaz.

Epiduroskopi Tedavisi Sık Sorulan Sorular

  1. Eskiden bel fıtığı ameliyatı olmuştum hala bazen ağrı hissediyorum omurilik kanalımda yapışıklık olabilir mi?
    Cevap: Geçmeyen ağrılarınızın sebebinin muhtemelen başarısız geçmiş bel fıtığı ameliyatı ameliyatı kaynaklı olabilir ama kesin teşhis konulması için yeni çekilmiş bel MR’ı ve fiziki muayene bulguları birlikte değerlendirilmelidir.
  2. Epiduroskopi ile ağrı tedavisinden sonra ağrılarım ne zaman geçecek?
    Cevap: Epiduroskopi ile ağrı tedavisinde omurilik kanal yapışıklıkları hızlı bir şekilde açılabildiği için bunlara bağlı bel, boyun ve sırt ağrıları hemen geçecektir.
  3. Epiduroskopi tedavisinden sonra ağrılarım tekrarlayabilir mi?
    Cevap: Epiduroskopi ile açılan omurilik yapışıklıkları tekrar oluşmaz başka bir omurilik sorununa bağlı ağrı oluşmadığı sürece etkisi kalıcıdır.
  4. Epiduroskopi dışında benzer başka ağrı tedavisinde kullanılan yöntem var mı?
    Cevap: Bel ve boyun bölgesindeki ağrılar eğer cerrahi seviyede olmayan yeni fıtıklardan kaynaklanan ağrılar ise radyofrekans tedavisi epiduroskpiden daha doğru bir tedavi olacaktır. Uygun hasta grubunda bu iki tedavi birlikte uygulanabilir.
  5. Epiduroskopi ile bel ağrısı tedavisini sigortalar karşılıyor mu?
    Cevap: Epiduroskopi tedavileri Özel sağlık sigortaları ve SGK kapsamında değildir.

BİZ SİZİ ARAYALIM