Tenisçi Dirseği (Lateral Epikondilit) Nedir?
Dirsek eklemimiz 3 adet kemikten oluşur ve dışarıdan bakıldığında 3 tane çıkıntıya sahiptir en dış kısımdaki ise lateral epikondil’dir. El bileğimizden geçerek parmaklarımızın hareketini sağlayan kasların dirsekte zedelenmesi sonucu ve ya kolun benzer hareketlerle çok fazla kullanılmasından dolayı ortaya çıkan kolda ve dirseklerde ağrıya sebep olan bir rahatsızlıktır. Elimizle cisimleri kavradığımızda ya da bir şeyi tuttuğumuz, sıktığımız zaman dirseğimiz de ağrıyı hissederiz.
Tenisçi Dirseği (Lateral Epikondilit) Kimlerde Olur?
Raket kullanan sporcularda yaygın olarak görüldüğü için tenisçi dirseği diye tanımlanmıştır genellikle 30-55 yaş grubunda görülüyor ama elleri ile zorlayıcı ve tekrar eden hareketlerle ağır işler yapan daha erken yaştaki kişilerde de görülür. Ev hanımları, tesisatçılar, boyacılar, el dokumacıları vs kişilerde de çok görülür. Hastalık yavaş yavaş başlayıp zamanla ilerleyen bir dirsek ağrısıyla kendini gösterir. Eller çok fazla kullanıldığı için bu rahatsızlık kendiliğinden geçmez, iyileşmesi zordur ve tedaviden sonra bile tekrar edebilir.
Tenisçi Dirseği (Lateral Epikondilit) Belirtileri Nelerdir?
Ellerimiz en çok kullandığımız organlarımız, dolayısıyla ellerimizde bir sorun yara ya da güçsüzlük olduğunda hayatımız olumsuz etkilenir. El sıkışırken bile ağrı hissederiz, ağrılar bazen kol ve ya omuza doğruda yayılabilir.
Tenisçi Dirseği (Lateral Epikondilit) Tedavisi
Tenisçi dirseği (lateral Epikondilit) için ilk önce istirahat ve buz uygulaması yapmak, sporcuysanız spora ara vermeniz gerekir ve ilaç tedavisi uygulayabilirsiniz. 1-2 ay bu şekilde tedavi uyguladıktan sonra eğer yeterli düzelme sağlanmamışsa PRP tedavisi en ideal çözüm olacaktır.
PRP ile Tenisçi Dirseği (Lateral Epikondilit) Tedavisi
PRP (trombositten zengin plazma) kas ve iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinde, doku ve kıkırdak hasarlarının onarımında son derece başarılı sonuçlar veren bir uygulamadır. Sizden alınan 8-10 cc lik kan PRP tüpüyle birlikte 15 dk santrifüj edilir. Santrifüj sırasında kandaki kırmızı ve bizim için gereksiz kısım PRP tüpünün altına çökerken büyüme faktörleri, sitokinler tüpün üst kısmında yoğunlaşır. Enjektör aracılığıyla bu trombositler alınıp hastanın dirsek eklemine enjekte edilir. PRP tedavisi ağrı kesici gibi bir işlem değil tedavi edicidir. İşlemden 15 dk sonra sitokinler aktif olur ve dirsekdeki hasarı onarmaya başlar. PRP nin etkilerini yavaş yavaş hissetmeye başlamanız ilk günlerde olur, ortalama 1 hafta sonra iyileşmeye başladığınızı hissedersiniz tam etkisini göstermesi ise 1 ay süre geçtikten sonra olacaktır. Normal süreç bu şekilde işlese de işlemin yapıldığı kişideki dirsekteki zedelenme miktarı yani hasarın durumu, kol sağlığına verdiği önem ve yaşı tedavinin başarısında en önemli etkenlerdir.
PRP Kaç seans uygulanır?
Prp tedavisi ilk uygulandığında 3 seans yapılması önerilir. Seanslar arası süreç minimum 5 gün, maksimum 21 gün olmalıdır bu zaman periyodunun en önemli amacı Prp tedavi seanslarını vücudumuzda 21 gün aralıklarla gerçekleşen hücre yenilenmesi dönemi içerisinde gerçekleştirerek prp tedavisinden alabileceğiniz şifayı maksimum seviyeye çıkarmaktır.
Prp ile dirsek tedavileri en yüksek etkiyi 5 – 21 gün aralıklarla 3 kez tekrar edildiğinde gösterir.
Önerilen prp seans sayısı maksimum etkiyi almak içindir ama zorunlu değildir. Her prp tedavi seansı dirseğinizdeki tendon hasarlarını, kireçlenme sorunlarını azaltacı etki sağlayacaktır.
Prp ile dirsek tedavisin başarısı kişiden kişiye farklılık gösterir bunun sebebi prp tedavisi hastanın kendisi için kendi kanından biyolojik onarımını ( doku iyileşmesi) başlatır her insanın yaşı, genetik yapısı farklı olduğundan dolayı vücudunun iyileştirici gücü ve tedaviye olan ihtiyacı da farklıdır. Her hasta prp ile dirsek tedavisinden olumlu ama farklı düzeyde sonuç alır.
PRP Sık Sorulan Sorular
- Prp’nin yan etkisi var mı, alerjik bir sorun yaşar mıyım?
Cevap: Prp işlemi kendi kanınızdaki trombositlerden yapılır ve sizin kanınız olduğu için hiç bir yan etkisi yoktur. - Prp ile Kaç seans da iyileşebilirim?
Cevap: Rahatsızlığınızın seviyesine bağlı olarak 1 - 3 seans arasında yapılır, 1 ile 6 ay arasında iyileşme süreciniz olabilir. - Anestezi alacak mıyım? İşlem sırasında çok ağrım olur mu?
Cevap: Prp işlemi için anestezi uygulanmıyor, soğutucu spreyler uygulayarak enjeksiyon işleminizi normalden daha acısız gerçekleştiriyoruz. - Yara oluşur mu? Pansuman gerekecek mi?
Cevap: Prp işleminden sonra herhangi bir açılma kanama olmaz, pansuman gerekmeyecektir işlem sonrası normal hayatınıza dönebilirsiniz.
PRP ile Tenisçi Dirseği (Lateral Epikondilit) Tedavisi 2018 Fiyatları
Yasalar gereği web sitemizden fiyat bilgisi veremiyoruz. İşlem fiyatı tek dirsek – çift dirsek olmasına ve uygulanacak seans sayısına bağlı olarak belirlenir. PRP hakkında bilgi ve ya randevu almak için bizi arayabilirsiniz.
BİZ SİZİ ARAYALIM
PRP ile Omuz Tedavisi
Omuz Tendon Yırtığı Nedir?Omuz eklemi, geniş hareket kabiliyeti açısından en hareketli eklemimizdir. omuz eklemi 3 ayrı kemikten oluşur ve bu kemikleri karşılıklı olarak saran tendonlar vasıtasıyla …
Donmuş Omuz Sendromu
Donmuş omuz sendromu nedir? Donmuş omuz hastalığı yavaş yavaş ortaya çıkar ve omuz hareketlerini kısıtlama şeklinde kendini gösterir. Omuz kapsülünün daralması sonucu oluşur. Omuz kapsülü omuzumuzu …